Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Belgie - města, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Belgie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Belgie.

Lutych - třetí největší město Belgie

Lutych - třetí největší město Belgie

Na východě Belgie se rozkládá město Lutych, které je hlavním městem stejnojmenné provincie a významným kulturním centrem Valonska. Zdejší obyvatelé jsou převážně frankofonní a najdete zde proto také jedinou státní frankofonní univerzitu v Belgii, jejíž historie sahá do roku 1817.

celý článek

 

Kamenný hrad Het Steen

Kamenný hrad Het Steen

Mezi nejnavštěvovanější památky belgických Antverp patří hrad Het Steen stojící na břehu řeky Šeldy. Původně se jednalo o pevnost, z níž byla řeka kontrolována a hlídána před útoky nepřátel. Později se z městské pevnosti stalo vězení a dnes Het Steen poskytuje prostory Muzeu lodní plavby.

celý článek

 

Vodní hrad Alden Biesen

Vodní hrad Alden Biesen

Necelých 15 km od Maastrichtu se v malé vesničce Rijkhoven nachází rozlehlý hradní komplex Alden Biesen. Tento vodní hrad založený v 11. století byl v minulosti osídlen rytíři z Řádu německých rytířů a dnes patří k velkým turistickým lákadlům v této části Belgie. Každoročně na podzim bývá také dějištěm mezinárodní květinové slavnosti.

celý článek

 

Gent - město se slavnou minulostí

Gent - město se slavnou minulostí

Belgický Gent leží 55 km západně od hlavního města Bruselu na soutoku řek Šeldy a Leie. Dochované památky připomínají jeho slavnou středověkou minulost, kdy byl významným a prosperujícím evropským centrem. Gent byl tehdy například větší než Londýn a pro svou krásu i postavení byl často srovnáván s Paříží.

celý článek

 

Zájezdy do Belgie a Holandska - země tulipánů a větrných mlýnů

Zájezdy do Belgie a Holandska - země tulipánů a větrných mlýnů

Každým rokem se v měsíci dubnu a květnu vydáváme s klienty obdivovat rozkvetlé zahrady a parky Holandska. Pro zpestření se cestou zastavujeme také v Belgii. První zastávkou je vždy královské město Brusel, kde vedle královského paláce obdivujeme i katedrálu, galerii Sv. Umberta a Grand Platze, tedy hlavní náměstí obdélníkového tvaru obklopené cechovními domy ze 17. – 18. století.

celý článek

 

Oostende - největší belgické přímořské lázně

Oostende - největší belgické přímořské lázně

Oostende (česky Ostende) s přibližně 70 tisíci obyvateli je největším městem na belgickém pobřeží Severního moře. Spadá do provincie Západní Flandry ve Vlámském regionu. Jde o významné lázeňské a přístavní město, které bylo původně vesnicí nacházející se na ostrově Testerep v blízkosti pobřeží.

celý článek

 

Leuven se proslavilo univerzitou a pivem

Leuven se proslavilo univerzitou a pivem

Přibližně 30 kilometrů západně od Bruselu leží městečko Leuven (česky Lovaň), které se proslavilo zejména univerzitou a pak také pivem. Je správním centrem provincie Vlámský Brabant, rozkládá se na území 56,63 kilometrů čtverečních a žije v něm okolo 90 tisíc obyvatel.

celý článek

 

Hasselt - správní centrum provincie Limburk

Hasselt - správní centrum provincie Limburk

Ve vzdálenosti asi 75 km od Bruselu se nachází město Hasselt, které je správním centrem provincie Limburk v belgickém regionu Vlámsko. V tomto městě rozkládajícím se na ploše 102,24 km2 dnes žije okolo 80 tisíc obyvatel. Historie Hasseltu sahá do 7. století, kdy byla na přítoku řeky Demer – Helbeeku založena osada Hasaluth, což znamená „lískový háj“.

celý článek

 

Národní park Hautes Fagnes

Národní park Hautes Fagnes

Na východě Belgie se rozkládá Národní park Hautes Fagnes, jehož název by se dal doslovně přeložit jako „vysoké bažiny“. Jde o náhorní plošinu s bažinatou krajinou, ve které se nachází také nejvyšší belgická hora Signal de Botrange (694 m. n. m.). Velká část území je součástí německo-belgického národního parku Hohes Venn-Eifel (Hautes Fagnes-Eifel).

celý článek

 

Holandsko a Belgie - zájezd nejen za tulipány a větrnými mlýny

Holandsko a Belgie - zájezd nejen za tulipány a větrnými mlýny

Každým rokem na jaře se CK Osvěta vydává se svými klienty obdivovat rozkvetlé Holandsko. Aby byl program pestřejší, v programu je i sousední Belgie.

celý článek

 

Charleroi - belgická Ostrava

Charleroi - belgická Ostrava

Město se vznešeným jménem Charleroi mělo v Belgii dlouhá léta stejnou pověst jako Ostrava v tuzemsku. Průmyslovou oblast neoznačil nikdo jinak než „Pays Noir“ - černá země! Dnes se o něm mluví jako o městě kultury a muzeí, právem je také označováno za kolébku belgického komiksu.

celý článek

 

Zvonící Mechelen

Zvonící Mechelen

Belgické město ležící přesně v půli cesty mezi Bruselem a Antverpami zaujme na první pohled svým historickým půvabem. Osobité kouzlo má však hlavně pro milovníky zvonkohry. Tomuto netradičnímu starosvětskému umění se zde vyučují zájemci z celého světa na zcela unikátní vyoké škole!

celý článek

 
1 2
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko